Fernando Alonso üléspróbán a Hondánál

2007.11.30. 10:09
A McLarentől eljött, mert szerinte az angolok kivételeztek honfitársukkal, Lewis Hamiltonnal, ám úgy tűnik, jövőre is brit kollégák veszik körül Fernando Alonsót: a Sport Bild című lap szerint hamarosan aláír a Hondához, ahol csapattársa Jenson Button, főnöke Ross Brawn lesz. A japánok szóvivőnője cáfol.

A Honda angliai központjában járt, üléspróbát végzett, hamarosan a japán gárdához igazol Fernando Alonso - állítja a Sport Bild című lap.

A német újság úgy tudja, a jelenleg csapat nélküli kétszeres világbajnok a héten egy teljes napot töltött az istálló gyárában, ismerkedett a mérnökökkel, vágiglátogatta az épületeket.

Alonso néhány hete bontotta föl élő szerződését a McLarennel, úgy tűnt, exgárdájához, a Renaulthoz tér vissza. Ő viszont csak egy évre akarja elkötelezni magát, hogy 2008 végén, ha lehet, a Ferrarihoz távozhasson, ezért a franciák ultimátumot adtak neki: vagy három év vagy semmi.

Utána a Red Bull került képbe, állítólag az ő központjukban is vizitált, de itt két szezont kellene vállalnia.

Egyelőre nem tudni, a Honda mit kínál neki, ám valószínűsíthető, egy szezonra is szívesen alkalmaznák, igaz, ezt eddig sem a csapat, sem Alonso, sem menedzsere nem erősítette meg. Sőt, a Honda pénteken azt is tagadta, a versenyző náluk járt volna. "Fernando nem volt a gyárunkban, a 2008-as pilótakettősünket pedig 2008-ban bejelentettük" - közölte egy szóvivőnőjük.

A Sport Bild szerint viszont a 26 éves klasszis Jenson Button társa lesz, Rubens Barrichellót lepasszolják a Honda fiókcsapatának, a Super Agurinak, ahol Takuma Szato mellett fog indulni.

Alonso így Lewis Hamilton után újra angol kollégát kapna, főnöke is angol lenne, mint Ron Dennis: Ross Brawnt nemrég nevezték ki a japánok, mint szinte teljhatalmú főnök. Sőt, a vezérigazgató, Nick Fry is honfitársuk.

Az exbajnok problémája a McLarennél többek között az volt, az angol team kivételez Hamiltonnal.

A Honda ráadásul tavaly az F1 leggyengébb gyári istállója volt, mindössze hat pontot szerzett, ám Alonsónak Brawn személye garanciát jelenthet a gyors fejlődésre.