Fernando Alonso pihenhet egy szezont

2007.12.04. 21:04
Megvárja a pénteki kémper-döntést, és ha a Renault-t nem büntetik, aláír hozzájuk Fernando Alonso, állítja a spanyol AS című lap. David Coulthard szerint az sem tragédia, ha kiül egy évet a kétszeres világbajnok.

Kihagyhat egy évet a Forma-1-ből Fernando Alonso, állítja David Coulthard. A kétszeres világbajnok majd' másfél hónapja keres már magának csapatot, miután távozott a McLarentől, ám még mindig nem írt alá sehová.

"Kiülhet egy évet, nem hinném, hogy ebből problémája lenne. Prost volt az utolsó, aki ezt csinálta, majd visszajött, és világbajnok lett" - idézte az f1-live.com a skót versenyzőt.

Alain Prost az 1992-es évet hagyta ki, majd 1993-ban, az akkoriban legjobb Williams-Renault-val negyedszer is vb-t nyert.

Alonso állítólag a Ferrarihoz akar szerződni, de oda egyelőre nem mehet. Abban bízik, jövőre felszabadul ott egy hely, ezért máshová csak egy évre akarja elkötelezni magát. A Renault hármat akar, a Red Bull, Coulthard jelenlegi gárdája kettőt, a Toyota adna egyet is, viszont Alonso hozzájuk nem vágyik.

Múlt héten felmerült, a Honda is vinné a spanyolt, de a japánok később cáfolták az értesülést. Csak a Renault ismerte el, ajánlatot tett expilótájának, de az AS című madridi lap szerint a Red Bull, a Toyota és a Honda is versenyben van még.

Alonso korábban kizárta, hogy egy év szabadságra menjen, főleg, mert jövőre hat év után betiltják a vezetést könnyítő kipörgésgátlót, amihez alkalmazkodnia kell neki is. Úgy érzi, ha huzamosabb időre kiszáll, lemaradhat ellenfelei mögött.

A jelentkezők közül a Renault adná a legjobb autót, de a megegyezést nehezíti, hogy a franciák ellen eljárás folyik a második kémügy miatt. A perben tárgyalás csütörtökön, ítélet pénteken várható, és mivel meg van az esélye, hogy dollártízmilliókra büntetik őket, mint a McLarent, Alonso feltétlenül kivár.

Az AS szerint a 26 éves klasszis hétfőn, december 10-én dönt, és ha a Renault nem vagy csak enyhe büntetést kap, hozzájuk szerződik.