Gimis szívtipró szívathatja jövőre Alonsót

2007.12.12. 16:05
Lewis Hamilton után újra szembekerülhet csapattársával Fernando Alonso: Nelsinho Piquet nem annak a szerény második típusnak tűnik. Monacóban és Brazíliában nevelkedett, mindig saját csapatában versenyzett, igazi márkatárs nélkül.

A gimis szívtipró kinézetű Nelson Piquet Jr. vagy Nelsinho - ahogy gyakrabban hívják - nem egy popbanda tagja vagy tinédzser filmsztár, hanem Fernando Alonso csapattársa lesz jövőre a Renault-nál.

Galéria hölgy olvasóinknak

A korábbi háromszoros Forma-1-bajnok Nelson Piquet fia a mindössze egy szezon után kirúgott Heikki Kovalainent váltja, akit állítólag azért küldtek el a franciák, mert veszélyt jelentett volna a spanyol istállóbeli első számú rangjára. Flavio Briatore nem akarja, hogy megismétlődjön az idei eset kedvencével, amikor a McLarennél Lewis Hamilton háttérbe szorította.

Nem lehet viszont kihagyni az összehasonlítást az angol és a kis Piquet között: mindketten 22 évesek, amikor szembe kerülnek Alonsóval, mindketten újoncok, és egyikük sem arról híres, hogy leesne az álla a tapasztaltabb öregtől.

Utóbbi szempontból Piquet még szemtelenebb lehet, legalábbis erre utal, hogy tavaly, amikor Hamiltontól kikapott a GP2-ben azt nyilatkozta: "Miután a Renault szerződtetett tesztpilótának, kit érdekelt, hogy bajnok leszek-e vagy sem?".

A brazilnak ráadásul eddigi, hatéves autós karrierje alatt valójában nem volt csapattársa: 2001 óta saját, apja által pénzelt istállóiban versenyezett Brazíliában, a Brit F3-ban és a GP2-ben is, a Renault az első igazi gárdája.

Nem tudni, hogy alkalmazkodik, ami biztos, ő sem fog hasra esni az exbajnoktól: Piquet fiaként mindig nyomás alatt volt, de mindig, minden kategóriában megfelelt. Tizenkilenc évesen és két hónaposan nyerte a Brit F3-at, ami rekord, az F1-ig 21 évesen jutott el.

Valójában mindig, mindenhol sztárként kezelték, és úgy is viselkedett, nem épp a szerénységéről híres. De hogy is lehetne, aki nyolcéves koráig Monacóban nevelkedik, majd anyja, mint a filmekben visszaküldi apjához Brazíliába, hogy ismerje meg, és a végén ugyanott köt ki, ahol a fater?

"Nyolc éves voltam, amikor a szüleim elcseréltek. Édesanyám azt akarta, legyek az apámmal, barátkozzunk össze, ismerjem meg a szülőföldem, mert végül is az jobb hely egy gyereknek, mint Monaco."

Természetes, Alonso biztosan sokkal jobb pilóta, de egy éve is mindenki azt gondolta, Hamiltonnál sokkal jobb, aztán kiderült, mégsem.

Ha gyors lesz, a csajoknál is jó lesz

Lewis Hamilton nem tartozott a lányok kedvencei közé, évek óta barátnője volt, de aztán a Forma-1-be került. A kedvesével két hónap után szakított, júniusban a McLaren-tulajdonos milliárdos Mansur Ojjeh lányával hozták össze, majd egy angliai diáklány tálalt ki a Sunnak "szerelmi" kalandjaikról. Az MTV díjátadója után Nicole Scherzingerrel, a Pussy Cat Dolls nevű popcsapat frontcsajával flörtölt, novemberben már Naomi Campbell-lel menekült a lesifotósok elől. Nelsinho Piquet-re elég ránézni, egyértelmű: hasonló sors vár rá, ha meg a pályán is olyan jó lesz, mint az angol, simán túl is tehet rajta.