Hivatalos: Alonso visszatért a Renault-hoz

2007.12.10. 13:55
Hétfőn aláírta szerződését a Renault-hoz Fernando Alonso: a megállapodást a pilóta saját honlapján hozta nyilvánosságra, majd a csapat is megerősítette.

Aláírt a Renault-hoz Fernando Alonso: a megállapodást a pilóta közölte internetes oldalán, majd az istálló közleményben erősítette meg. Hétfő reggel a madridi El Mundo című lap már beharangozta a megegyezést, úgy értesült, a kétszeres világbajnok vasárnap szerződött korábbi alakulatához rekordösszegért, évi 35 millió euróért.

A spanyolok a megegyezés hosszáról nem tudnak, az angol The Times viszont három évről ír, amiből az első után kiugorhat. A Renault viszont erről semmit nem közölt.

Alonso november elején hagyta ott a McLarent, az angoloknál szintén három szezonra érvényes szerződést mondott föl, mert nem tudott a team vezetőivel együtt dolgozni. Végül közös megegyezéssel szakítottak.

Csapatváltása másfél hónapig húzódott, mert a Renault vádlott volt a második kémperben, illetve, mert a pilóta csak egy évre akarta elkötelezni magát, hogy 2008 végén a Ferrarihoz távozhasson. A sajtó szerint az olaszok ajánlata továbbra is él.

A 26 éves klasszis korábban mindkét vb-címét a Renault-nál nyerte, visszatér felfedezőjéhez és exfőnökéhez, Flavio Briatoréhoz. A franciáknál első számú versenyző lesz, társnak az újonc Nelsinho Piquet-t kapja.

Heikki Kovalainen így távozik, Adrian Sutillel és Pedro de la Rosával a McLaren üres helyére pályázhat, Lewis Hamilton mellé. A szintén kirúgott Giancarlo Fisichellának a Force Indiától van ajánlata.

Ha igaz, a bajnok 35 millió eurós, 51 millió dolláros gázsija nagyjából megegyezik Michael Schumacher volt ferraris fizetésével. Ők ketten a Forma-1 történetének legjobban fizetett pilótái.