Gyönyörű az idei F1-es BMW

2008.01.14. 12:00
A cég új, BMW Welt nevű központjában hétfőn 12 órakor bemutatták a csapat 2008-as F1-es autóját: kimunkált és gyönyörű, a tavalyi erősen fejlesztett változata.
Nézze meg képeinket!

Hétfő délben mutatta be Münchenben 2008-as Forma-1-es autóját a BMW. A cég új BMW Welt nevű központjában pontosan 12 órakor kezdődött a program, ami az istálló hivatalos honlapján élőben volt látható.

A kocsiról már korábban tudni lehetett, F1.08 a neve, és a fehér alapszín sem meglepetés. A pilóták és a csapatvezetés jelenlétében látványos show előzte meg a leleplezést egy rakat fotós és újságíró előtt.

A kocsi hasonlít a tavalyira, Willy Rampf főtervező szerint az előző radikálisan fejlesztett változata ez. A kasztni fő módosításai: a kádszerű, három részre osztott szárny, a cockpit mögötti légterelők és a kereket fedő tárcsák, amit a Ferrari vezetett be 2006-ban.

Az F1.08 az eddig bemutatott Ferrarihoz, McLarenhez és Toyotához képest is különösen kifinomultnak tűnik aerodinamikai szempontból.

Mario Theissen csapatfőnök elmondta, céljuk, hogy két éven belül a Ferrari és a McLaren elé kerüljön a team, ami szerinte nem könnyű feladat a két rivális formáját látva. Tavaly a BMW második lett a konstruktőr-világbajnokságban, miután a McLarent a kémperben kizárták.

BMW-pilóta idén is Nick Heidfeld és Robert Kubica lesz. "Ők a legjobbak, ezért továbbra is bízunk bennük. A versenyzők az istálló kulcsfigurái nem csak a futamokon, az autók fejlesztésében is" - nyilatkozta Theissen.

A kocsi első métereit délután két órakor egy speciális tesztpályán teszi meg a BMW-központ környékén.