Lewis Hamilton vezetni tanul

2008.01.17. 11:17
Tanulja a kipörgésgátló nélküli autó vezetését Lewis Hamilton: szerdán a jerezi teszten kétszer is kicsúszott a vizes pályán, de állítja, élvezi, és bele fog jönni.

Ismerkedik a kipörgésgátló nélküli autóval Lewis Hamilton: kétszer csúszott ki a szerdai tesztnapon, Jerezben. A 23 éves tehetség jobbkanyarban vesztette el az autót a nedves pályán, és a kavicságyban kötött ki. Előbb déli 12 óra körül, majd délután háromkor.

"Vizes volt, picit rámentem a kerékvetőre, leblokkoltak a hátsó kerekek" - idézte őt a McLaren honlapja.

Idén már nem használhatják az elektronikus ségédeszközöket a Forma-1-ben, a rajtelektronikát, a motorféket és a kipörgésgátlót, ami nehezíti a vezetést, esőben végképp. Eddig úgy tűnik, a leggyorsabb pilóták közül Kimi Raikkönen és Fernando Alonso vezetési stílusára nincs nagy hatása a hiányuknak, Felipe Massa panaszkodott egy keveset, de gondjaiból a pályán nem sok látszott.

Hamiltonnak viszont a történtekből kiindulva tanulnia kell, vízen mindenképp. "A kipörgésgátló hiányzik a legjobban, természetesebb nélküle vezetni, de a gép nagyon erős. Keményen dolgozom rajta, hogy megtaláljam, hogyan használjam ezt az erőt."

Hamilton sokszor a kavicsban, kevesebbszer az aszfalton - galéria

David Coulthard, a pilótaszakszervezet egyik vezetője többször állította az utóbbi időben, hogy túl veszélyes az elektronika nélkül esőben menni, ám az angol nem ért vele egyet. Szerinte "szórakoztatóbb" lett a művelet.

A McLaren négy pilótával gyakorolt az utóbbi egy hétben, hogy fejlessze az autót. Hamilton sem tagadta, elsődleges feladata annyi volt, hogy ismerkedjen és megszokja a gépet.

"Célom, hogy hozzászokjak a kipörgésgátló elvesztéséhez, és vigyázzak a gumikra. Nehezebb így, könnyebb hibázni, az autó idegesebb."

Jerezben véget ért a teszt, a csapatok egy hét múlva Valenciában folytatják a felkészülést a március 16-án kezdődő szezonra.