Ayrton Senna volt a Forma-1 Maradonája

2008.01.18. 12:51
Flavio Briatore, a Forma-1-es Renault istálló főnöke és az angol Queens Park Rangers futballklub társtulajdonosa összehasonlította az F1 és a labdarúgás sztárjait. Ki a foci Raikkönenje, Alonsója és Hamiltonja?

Összevetette a Forma-1 legjobbjait a labdarúgás legjobbjaival Flavio Briatore. A menedzser mindkét sportágban jelen van, a Renault csapatfőnöke és a londoni Queens Park Rangers futballklub társtulajdonosa, 2 in 1.

"Maradonához tudásban csak Senna mérhető, Michael Schumachert Van Bastenhez hasonlítanám. Alonso Messi, mert alig hibázik" - mondta a Corriere della Sera című lapnak adott interjúban.

Futballista F1-pilóták és fordítva - galéria!

Briatore a Forma-1-ben közel húsz éve dolgozik, a fociba tavaly szállt be, amikor Bernie Ecclestone F1-főnökkel közösen megvásárolta a QPR-t.

"Nelsinho Piquet nálam Pato, Kimi Raikkönen pedig Luca Toni, mert egyikük sem beszél, de mindig hozza az eredményt. Lewis Hamilton csak Didier Drogba lehet, mindkettő sokkal jobb, mint amilyennek tartják" - folytatta.

Akkor sem járna nagyon rosszul, ha az említett pilóták közül néhányat gyepre küldene. Michael Schumacher jelenleg is aktív labdarúgó egy svájci amatőrcsapatban, Fernando Alonso ha teheti, szintén játszik. Lewis Hamilton a suliválogatottban szerepelt, a jelenleg az Aston Villában profi Ashley Young mellett. Állítja, gyorsabb volt, mint osztálytársa, csak kevésbé ügyes, ám így is futballozna, ha a versenyzés nem jött volna össze neki. Senna a Sao Pauló-i Corinthiansnak szurkolt, és játszott az F1-es futballválogatottban.

Természetesen az istállók, illetve klubok összehasonlítása sem maradhatott el: "A Ferrari az Inter, mert jelenleg ők a nyerők, mi, a Renault vagyunk a Juventus, mert az utóbbi időben kevesebbet nyertünk, mint az Inter".

Briatorénak a QPR-nál magyar játékosa is van, Buzsáky Ákos, akit Ecclestone szemelt ki és vitt a csapathoz. Az olasz üzletember, ha tehetné, Ronaldót igazolná le, ő a kedvence.

"A legnagyobb futballista Ronaldo. Túlsúlyos, mégsem tudják lefogni, és ha valaki sétálva tud gólt rúgni, annak zseninek kell lennie."

A Forma-1-es befektetők az angol fociklubnál is komolyan terveznek, Briatore elárulta, a jelenleg másodosztályú gárdával négy év múlva már valamelyik európai kupasorozatban akarnak szerepelni.