Ferrari-retró az új Renault-n

2008.01.21. 16:38
A Renault kipróbálta, a Williams bemutatta idei F1-es autóját Valenciában. A franciák kocsijának első szárnya hasonlít a három évvel ezelőtti Ferrariéra. A Williams sötét színe miatt keveset látni a kasztniból.

Kipróbálta hétfőn 2008-as Forma-1-es gépét a Williams és a Renault Valenciában. Kora reggel a sötét színűre fényezett Williams FW30-as ment először az aszfaltra, de a sűrű köd miatt csak egy kört tudott megtenni vele Nico Hulkenberg tesztpilóta.

A pályát a rossz látási viszonyok miatt lezárták, csak órákkal később nyitották meg újra. Dél körül tudott kigurulni a boxból Fernando Alonso az R28-as modellel.

A Williamsről metálkék vagy fekete színe miatt nehéz bármit is mondani, ami látszik, hogy az első szárny a McLarenére emlékeztet, rajta van a hídszerű keresztspoiler.

A Renault már a végleges színezését kapta, különlegessége az eddig bemutatott autókétól eltérő első légterelő. Az alkatrész kevésbé hullámos, a Ferrari 2005-ben, még inkább 2006-ban alkalmazott megoldására emlékeztet. A kasztni formája a tavalyi R27-hez hasonló, radikális módosítás nincs rajta.

A Renault új légterelője a Ferrari régi szárnya - galéria

A valenciai eseményeket néhány száz, de talán még több néző követte a helyszínen, főleg Alonso miatt mentek ki. A két kocsit egész nap tesztelték, a Williams délután lerobbant, de ez a próbákon gyakran előfordul.

Az angol csapat nem tart hivatalos bemutatót, a Renault igen, január 31-én, Párizsban.