Alonso megmutatta, hogyan ne viselkedjek

2008.01.25. 11:17
Azonos feltételeket akar csapattársának, Heikki Kovalainennek a McLarennél Lewis Hamilton. Ha kikap, nem kereshet kifogásokat, nem akar olyan lenni, mint tavaly Fernando Alonso.

Nem akar előnyöket új csapattársával, Heikki Kovalainennel szemben a McLarennél Lewis Hamilton. A finn tavaly év végén igazolt a Renault-tól a távozó Fernando Alonso helyére, az angol második idényét kezdi náluk.

"A sportszerűséget kedvelem, azt akarom, hogy Heikki Kovalainen ugyanolyan lehetőséget kapjon, mint én. Ha legyőzöm az egyforma gumin, az egyforma motorral, akkor tudni fogom, én vagyok a jobb pilóta. Nem akarok semmilyen előnyt, ha így verem meg, az nagy jutalom" - nyilatkozta az AP hírügynökségnek Hamilton.

Az előző idényben Alonso azzal vádolta őt, hogy a mclarenesek kivételeznek vele. A spanyol összeveszett az egész csapattal, Ron Dennis főnököt megzsarolta, lassítsa le Hamiltont. A szezon végén távozott, épp Kovalainen helyére, excsapatához, a Renault-hoz tért vissza.

"Megmutatta nekem, hogyan nem szabad viselkednem Forma-1-es pilótaként - célzott Alonsóra a 23 éves tehetség. - Azt hiszem, tavaly bebizonyítottam, érek annyit, mint ő. Az elején ő volt a vezér, de ez megváltozott. Úgy gondolta, előnyből indul, de én nem akarom ezt, csapatként kell viselkednünk. Egyenlőnek kell lennünk."

Hamilton arról is beszélt, idén nem bukhatja úgy el a világbajnoki címet, mint 2007-ben.

"Tavaly annyi mentségem lehetett, hogy újonc voltam. Idén tovább fogok fejlődni, és bár hibák biztosan lesznek, nagy rontásnak nincs helye. Nem kereshetek kifogást."

Hamilton két futammal a vége előtt 17 ponttal vezetett Kimi Raikkönen előtt, de az utolsó versenyeken csak két pontot szerzett, míg a ferraris győzött, és bajnok lett.

Egyelőre úgy tűnik, Kovalainent azonosan kezelik a McLarennél, a heti teszten kétszer is megverte Hamiltont.