M. Schumacher: Nagyot esek, de imádom

2008.04.18. 11:02
Nem érdekli a sérülésveszély, a bukás benne van a pakliban, állítja Michael Schumacher, aki nem hagy fel a motorozással. Nagyokat esett az utóbbi hetekben, de eddig megúszta.

Nem zavarja Michael Schumachert, hogy hetente esik motorral, továbbra is folytatni akarja veszélyes hobbiját.

A hétszeres Forma-1-es világbajnok az utóbbi időben háromszor bukott motorversenyen, egyszer igen nagyot, de megúszta sérülés nélkül. Exfőnöke, a Ferrari volt csapatvezetője, Jean Todt eltiltaná a kétkerekűektől, nemrég azt nyilatkozta, őrültséget csinál, értelmetlenül kockáztatja az életét.

"Senki nem akar esni, de ez benne van a pakliban, ha nyeregbe ülsz, megörténhet" - idézte az autosport.com a 39 éves bajnokot, akinek a Forma-1-ben is voltak különösen kemény kicsúszásai, egyszer lábát törte.

Schumacher nagyot esik - galéria

A sérülésveszély mindig ott volt a karrierjénél, de ez sosem érdekelte: "Autóval is lehet baleseted, boldog vagyok, hogy motorozhatok. Nem fogom abbahagyni, ahhoz túlságosan szeretem."

Schumacher szinte mindenféle pályamotort kipróbált már, Moto GP-géptől Superbike-ig, de más kisebb, kevésbé ismert kategóriákban is indult futamon. Szerzett első rajtkockát, néhányszor dobogóra állt, győznie egyelőre nem sikerült.