Ha a maximumot nyújtom, nem tudnak legyőzni

2008.07.26. 11:13 Módosítva: 2008.07.28. 17:57
Lewis Hamilton magabiztosan jön a Hungaroringre, hogy megdöntse rekordjait és utolérje Michael Schumacher csúcsát.

Vezeti a pontversenyt a jövő hétvégi Magyar Nagydíj előtt Lewis Hamilton, miután Hockenheimben könnyedén győzött. Tavaly is vb-elsőként érkezett a Hungaroringre, majd nyert, idén újra ez a terve. Ezúttal viszont még emlékezetesebb lenne sikere, ugyanis sorozatban harmadszor nyerne, amire legutóbb Michael Schumacher volt képes a Forma-1-ben.

000T TRDel211051

A 2006 végén visszavonult hétszeres bajnok abban az évben az Egyesült Államokban, Franciaországban és Németországban győzött zsinórban háromszor, Hamiltonnak a Brit és a Német GP volt az első két állomás.

A 23 éves pilóta a triplázásra koncentrál: ”A bajnokság befejező szakaszába érve kiegyensúlyozottabbnak kell lennem. Képes vagyok futamokat nyerni, mindenhol gyors vagyok. A szezon a továbbiakban arról szól, hogy az olyan veszélyeket, mint a montreali, elkerüljem. Ebből a szempontból az évad második fele tisztább lesz.”

Kanadában Hamilton a boxutcában ment neki Kimi Raikkönen autójának, de a kisikláson hamar túltette magát. Ha nincs a buta hiba, és az abból adódó következő nulla pontos francia hétvége, még előnyösebb helyzetben lenne.

”Volt idén három rossz versenyem, egyszer ütköztem, egyszer gond volt a rajtnál, Magny Cours-ban büntetést kaptam. Biztosabban kellene vezetnem a vb-t, úgy érzem, tovább tudjuk javítani az autó teljesítményét. Nincsenek gyengeségeink és semmi nem terelheti el a figyelmünket a munkáról” – állítja a Vodafone McLaren Mercedes versenyzője.

A Magyar GP különösen fontos lehet karrierjében, ugyanis itt duplázhat először, azaz nyerhet két egymást követő évben, ami első kettős sikere lenne ugyanazon a pályán. Tavaly egész évben négyszer nyert, ezt idén a bajnokság felénél elérte, vagyis a Hungaroringen egyéni győzelmi szezonrekordját is megdönthetné.

Az biztos, önbizalmán nem fognak múlni a csúcsok: ”Képes vagyok még jobb teljesítményre, jobban bántanak a hibák idén, mint tavaly. Pillanatokra láttuk már az igazi Lewis Hamiltont, a 100 százalékosat és ha százszázalékos vagyok, senki nem tud a nyomunkba érni”.

Céljában mindenek előtt a McLaren-kocsi segítheti, ami Hockenheimben sokkal jobb volt a riválisok gépeinél. ”Amikor tudod, hogy mindenre képes autóban ülsz, az a legcsodásabb érzés a világon. Ilyen volt Montreal vagy Hockenheim, ahol még gyorsabban is tudtam volna menni, ha szükséges.”

Tavaly Kimi Raikkönen végig üldözte Hamiltont Mogyoródon, most néhány nap alatt kellene összeszednie magát a Ferrarinak, bizonyítania, a németországi kudarc csak kisiklás volt, és képes befogni a legnagyobb ellenfél Vodafone McLaren Mercedes istállót.