Alonso: Segítek Massának vb-t nyerni

2008.10.13. 14:46 Módosítva: 2008.10.13. 14:52
A spanyol gyűlöli a McLarent és Hamiltont, ezért azt akarja, hogy a Ferrari nyerjen. Ha valaki, akkor ő megcsinálhatja. Hátha a végén még oda is szerződhet.

Jobban örült fuji győzemének Fernando Alonso, mint két hete a szingapúrinak, úgy gondolja, a Renault bebizonyította, fejlődött, és fel tudja venni a két élcsapat tempóját.

”Hihetetlen, hogy megvertük a Ferrarit és a McLarent, kezd beérni a munkánk. A szingapúri váratlan győzelem volt, különleges helyen, biztonsági autóval, szerencsével, de most rendes pályán győztünk, normális körülményeknél” – idézte a gazzetta.it a kétszeres világbajnokot.

A két legnagyobb vb-esélyes, Lewis Hamilton és Felipe Massa az első kanyarban, illetve a második körben elrontotta önmaga és a másik versenyét, az egyetlen elöl maradt Ferrari, Kimi Raikkönené meg csak követni tudta Alonsót, nem is a második, a harmadik helyen.

Az olasz Sky televízió azt sejti, a spanyol a vb-párbajba is beleszólhat, ezt az exbajnok meg is erősítette: ”Reménykedem, hogy eldönthetem a világbajnokságot, mert az azt jelentené, ott vagyunk a Ferrari és a McLaren között. Azt akarom, hogy a Ferrari nyerjen, azok után, ami tavaly velem a McLarennél történt, ha tudok, segítek Massának.”

Nem valószínű, hogy bárki is emlékezne olyanra, hogy a Forma-1-ben valaki egy rivális csapat pilótáját elengedte volna, pusztán szimpátiából, de Alonso tényleg megcsinálhatja. Vagy ha kell, feltarthat érdekében egy másikat.

alonso

Az exbajnok 2007-ben Hamilton társa volt a McLarennél, meggyőződése, hogy elnyomták, a kémperben be is tett az angoloknak, amint látszik, meggyűlölte őket. Ezt tükrözi egy másik nyilatkozata is: ”Megérdezték tőlem, jogosnak tartom-e Hamilton büntetését. Rávágtam, hogy igen, bár nem láttam, mi történt vele. Biztos volt oka.”

Alonso az utóbbi két nagydíjon 20 pontot szerzett, Hamilton és Massa összesen nyolcat. Ahogy nő a tét, egyre többet hibáznak, egyre idegesebbek, pedig a két legjobb kocsit vezetik.

”Mindketten rengeteg pontot veszítettek, 16 verseny után az elsőnek 84 van, nekem 2006-ban 9 verseny után volt 82” – mondta a kétszeres első, de rosszul emlékszik. Két éve nem 82, hanem 84 pontja volt a június közepi, Kanadai GP után, pont annyi, mint jelenleg Hamiltonnak.

Utolsó megállapításával – a végén a kevesebbet hibázó fog nyerni – nem lehet vitatkozni, ő pedig igen jó abban, hogy valakit hibára kényszerítsen.

Alonso jövőre nem megy a Ferrarihoz

A spanyol As című lap a Japán GP hétvégéjén fölvetette, Fernando Alonso 2009-ben a Ferrarihoz igazol. Az olaszok mindkét jelenlegi pilótájának 2010 végén jár le a szerződése, Kimi Raikkönenét néhány hete hosszabbították meg. A sajtó biztos benne, hogy van lehetőség a felbontására. Alonso szerint nincs, igaz, még nem erősítette meg, hogy a Renault-nál marad. ”Nulla százalék az esélye, hogy jövőre a Ferrarinál versenyezzek” – nyilatkozta Fujiban.