Kubica érdemli meg legjobban a vb-t

2008.10.18. 13:54 Módosítva: 2015.05.21. 03:34
A lengyel miatt kirúgott Jacques Villeneuve állítja, Robert Kubica volt idén a legjobb a Forma-1-ben. Fernando Alonso segít Massának, de lengyel barátja sikerének örülne igazán. A BMW-snek nem lesz könnyű dolga Kínában, csak 12.-ként rajtol.

Robert Kubicát szeretné világbajnoknak Fernando Alonso, aki Felipe Massának is segít megnyerni a címet.

A kétszeres bajnok többször elárulta, az öt ponttal vezető Lewis Hamilton mögött második Massa sikeréért hajt, mert a Ferrari győzelmét szeretné. A lengyel lemaradása 12 pont, így kevésbé esélyes, de a spanyol szerint a legjobb az lenne, ha végül ő nyerne.

”Robert a legjobb barátom a mezőnyből, azt szeretném, ha ő lenne a bajnok” – idézte az autosport.com Alonsót.

A Forma-1-ből 2006-ban visszavonult exbajnok Jacques Villeneuve szerint is a BMW-pilótának kellene befutnia: ”Kubica érdemli meg leginkább a vb-címet. Nincs olyan jó autója, mint Lewisnak vagy Felipének, mégis hiba nélkül hozta le a szezont.”

fuji

A 23 éves tehetség egy nagydíjat nyert, Massa ötöt, Hamilton négyet, ám megbízhatóbb és kiegyensúlyozottabb volt, csak egyszer csúszott ki, így két futammal a vége előtt még van sansza.

Villeneuve elismerése különösen értékes, két éve ugyanis Kubica vette át a kanadai helyét a BMW-nél, amikor a német istálló a Magyar Nagydíj előtt kirúgta őt.

A lengyel sikerére még van esély, de a kínai időmérőn csak 12. lett, így nagyon nehéz dolga lesz.