Indítson minden csapat 3 kocsit az F1-ben

2008.12.11. 15:12
A Honda kiválásával már csak 18 kocsi maradt, a Williams ötletével az ideális 24-re emelkedne a létszám. A Ferrari és a McLaren viszont szinte teljesen kisajátíthatná a pontversenyt.

A megszokott kettő mellé még egy autó indítását javasolja a Forma-1-es Williams istálló vezérigazgatója, Adam Parr. Az ötletet azért vetette föl, mert a Honda biztos és még egy istálló valószínűsített kiszállása miatt 16-ra apadhat az autók száma.

A különböző szerződések viszont legalább 18-at követelnek, ha ez nincs meg, probléma lehet, újra kell tárgyalni a megállapodásokat.

”Ha nyolc csapat maradna, így 24 autót tudnánk pályára küldeni, néggyel többet, mint tavaly. Ha esetleg hétre csökkennénk, még akkor is meglenne a 21, ami közel van az ideálishoz” – idézte a spanyol Marca című lap Parrt.

2000 környékén merült föl legutóbb a plusz egy autó indítása, amikor a Prost, majd a Jaguar is elhagyta a sorozatot.

A felvetés nem jelentene túl nagy költséget és mindenképp gyors megoldást eredményez, viszont előfordulhat, hogy a két legjobb, a Ferrari és a McLaren egy futamon a nyolc pontszerző helyből hatot megszerez, teljesen kisajátítva a pontversenyt.