Krőzus vásárolná meg az F1-es Hondát

2008.12.28. 08:32 Módosítva: 2015.05.21. 02:30
A mexikói Carlos Slim mindössze egy dollárért juthat a Forma-1-es csapathoz. A működtetésre azonban százmilliók kellenek. Pilótái Jenson Button és Bruno Senna lennének.

Olasz lapértesülés szerint a világ leggazdagabb embereként számon tartott mexikói Carlos Slim Helú vásárolja meg a Honda istállót: Fukui Takao, a japán autógyártó elnök-vezérigazgatója három hete jelentette be, hogy kiszállnak, és eladják az F1-es csapatot.

A La Stampa szerint a csapat szimbolikus összegért, egy dollárért kerül a 67 esztendős Slim birtokába. Ugyanakkor a működtetéshez és a fenntartásához legalább évi 300 millió dollár szükséges, de így biztos, hogy elhárul az akadály az elől, hogy a csapat induljon a 2009-es világbajnokságon.

Az összegben természetesen benne van a két pilóta bére is, akik a lap szerint Jenson Button és Bruno Senna lennének. Ez azt is jelenti, hogy a brazil Rubens Barrichellónak új csapatot kell keresnie.

Carlos Slim Helú

A csapat, amely az idei szezon során 294 millió dolláros költségvetéssel szerepelt a Forma-1-ben, a konstruktőrök versenyében az utolsó előtti helyen végzett. A pilóták küzdelmeiben Rubens Barrichello a 14., Jenson Button a 18. lett.

Slimnek nem ez lenne az első befektetése, ami az autósporthoz köthető, hiszen az Egyesült Államokban ő a Ganassi csapat egyik szponzora.

A Fortune magazin augusztusi felmérése alapján Slim a világ leggazdagabb embere, jelenleg 59 milliárd dollárja van. A legutóbbi évben 12 milliárddal nőtt a vagyona. Carlos Slim bajban lévő vállalatok felvásárlásával, átalakításával és eladásával szerezte vagyonát, cégcsoportja a mexikói tőzsde harmadát képviseli.