A milliárdos tagadja a Honda-ügyletet

2008.12.28. 19:55
Carlos Slim Helú nem vásárolta meg a Forma-1-es Honda csapatot, és nem is kezdett erre irányuló tárgyalásokat - ezt állítja a mexikói milliárdos érdekeltségébe tartozó ipari-pénzügyi csoport egyik képviselője.

A La Stampa című olasz napilap szombaton internetes oldalán azt írta, a 67 esztendős mexikói üzletember, a világ leggazdagabb embere átveszi a Honda istállót, így akciójával elhárul az akadály az elől, hogy a csapat induljon a 2009-es világbajnokságon.

"Nincs szó a Honda megvásárlásáról, nem létezik semmilyen egyezség és semmilyen tárgyalás ez ügyben" - szögezte le a francia hírügynökségnek Slim cégcsoportjának névtelenséget kérő képviselője. Carlos Slim Helú fia a Reforma című mexikói lapban ugyancsak tagadta a vásárlás tényét.

A La Stampa ugyanakkor leszögezte, hogy két dolog már most biztos: a Hondát megmentették, továbbá a brit Jenson Button és a brazil Bruno Senna lesz a két pilóta. A legendás Ayrton Senna unokaöccse, honfitársa, Rubens Barrichello helyét foglalná el a volán mögött.

A Honda ára csupán egy dollár, ám a versenyeztetés, a tervezés és a működtetés hatalmas összeget emészt fel. A Hondánál három hete jelentették be, hogy jövőre kiszállnak a Forma-1-ből, és eladják a csapatot.