Hétfőn érkezik a 2009-es Ferrari

2009.01.10. 15:14
Az olaszok elsőként leplezik le új Forma-1-es autójukat, de bő egy héten belül jön öt másik istálló gépe is.

Március 29-én kezdődik a Forma-1-es szezon, de az istállók már javában dolgoznak, igazából le sem álltak: alig két héten belül bemutatják a 2009-es autók kétharmadát.

A Ferrari kezdi a sorozatot már hétfőn, január 12-én, amikor az utóbbi két évben megszokott módon képeket ad ki a kocsiról, a pilóták és főnökeik meg elmondják a véleményüket róla.

A Toyota székhelyén, Kölnben leplezi le új gépét csütörtökön, másnap a McLaren angliai bázisán az MP4-24-es modellt.

Jövő hétfőhöz egy hétre két istálló is bemutatót tart, ráadásul ugyanott: a Renault és a Williams is az új portugál pályán, Portimaóban.

20-án, kedden jön a BMW, majd egy hosszabb szünet február 9-ig, amikor érkezik az új Red Bull-kocsi.

A sorozat két legkisebb csapata, a Toro Rosso és a Force India még nem jelölt ki időpontot, előbbi valószínűleg nem is fog, mert idén is az anyacég Red Bull autóját fogja használni, úgy mint tavaly.

Buemit szerződtette a Toro Rosso

A svájci Sebastien Buemi lesz a Scuderia Toro Rosso egyik Forma-1-es pilótája a 2009-es idényben, közölte péntek délután az istálló. A 20 éves tehetség leigazolása nem meglepetés, tavaly tesztelő volt, novemberben és decemberben többször kipróbálta őt a csapat. A versenyző nemcsak rátermettsége miatt kerülhet az F1-be, korábban kiderült, a Toro Rossónál legalább az egyik pilóta több millió eurót fizet a helyért.