Rosberg: Tényleg ennyire jók vagyunk?

2009.03.27. 13:28
Hamilton készült a 18. helyre az Ausztrál Nagydíjon, Kimi Raikkönen tartalékolhat, Fernando Alonso realista és gyorsulna. A feljelentettek taroltak a pénteki tréningeken, de a futam más lehet.

Megnyerte mindkét pénteki szabadedzést az ausztrál F1-szezonynyitón Nico Rosberg, de mégsem biztos benne, hogy ő a leggyorsabb. A Williams-pilóta néhány pontért ment Melbourne-be, de a 2009-es szezon első napja után a futam egyik esélyesének tűnik.

”Kicsit meglepődtem, nehéz eldöntenem, mit gondoljak. Lehet, hogy sokkal jobban állunk, mint amire számítottunk – idézte Rosberget az autosport.com. – Hogy teljesítményben hol tartunk, nehéz megmondani, de a pozíciónk feltétlenül jobb, mint amit vártunk.”

Bizonytalanságának oka a meglepettség mellett az lehet, hogy a benzinszintek nem nyilvánosak, azokat mindenki titkolja. Állítja viszont, még ők sem futották ki magukat: ”Nem tudni, mennyi benzinnel köröztek a többiek, bár mi sem mentünk üresen. Van még tartalékunk, a reményeim már nagyobbak, mint egy napja. Meglátjuk, mi történik”.

Rosberghez a többi, fenéklemeze miatt szintén feljelentett csapat került a legközelebb, a Toyota és a Brawn GP.

A sztárok közül Kimi Raikkönen és Sebastan Vettel hozta majdnem a szintet, a finn az első tréninget harmadikként zárta. ”Javulhat még a teljesítményünk, de azt nem tudom, a többiekhez képest mennyire” – mondta a 2007-es világbajnok.

A másik exbajnok, Fernando Alonso a középmezőnyben végzett mindkétszer, ennek megfelelően értékelt: ”Nem könnyű megmondani, hol tartunk, de biztosan gyorsabbnak kell lennünk, mert nem indulhatunk 10-12.-ként, ha pontokat akarunk szerezni. Egyelőre nem gondolok győzelemre vagy dobogóra.”

A péntek legnagyobb csalódása a vb-címvédő Lewis Hamilton, aki 16. és 18. lett, 1,8 másodpercre Rosbergtől. Csapata, a McLaren készült a visszaesésre, mint véleményéből kiderült, ő is.

”Nem volt olyan rossz napom, bár nem vagyunk annyira gyorsak, mint szeretnénk. Keményen dolgozunk, hogy azok legyünk, de azonnal ható orvosság nincs, időre van szükségünk” – értékelt reálisan az angol.

A nap leggyorsabb általános fenéklemezével futó pilótája az ausztrál Mark Webber volt a Red Bulltól. Szerinte a pénteki forma semmit nem jelent, nemcsak a Brawnnak, a Toyotának és főleg a Williamsnek van esélye: ”Vasárnapig senki nem fog tudni semmit, még a versenyen sem biztos, hogy minden kiderül. Ha lesz valakinek tartaléka, eltitkolja.”