Heidfeld magyar tervezésű bukósisakban versenyez Németországban

2009.07.03. 20:10

Nick Heidfeld, a BMW-Sauber Forma-1-es istálló német versenyzője a magyar Simon Tamás által tervezett bukósisakban áll majd rajthoz a jövő hétvégi Német Nagydíjon - olvasható a pilóta hivatalos internetes oldalán. Heidfeld és személyes tervezője, Jens Munser a korábban meghirdetett pályázatra beérkezett 9000 rajz közül választotta ki csütörtökön a szombathelyi fiatalember munkáját, amely a versenyhétvége végeztével jótékony célokat szolgál majd, mivel elárverezik. Simon Tamás július 10-én, pénteken személyesen adja át a sisakot Heidfeldnek a BMW-Sauber boxában.

„Ez a terv az elejétől fogva felkeltette a figyelmemet, és úgy éreztem, akár a végső győzelemre is esélyes lehet - magyarázta a 32 éves versenyző. - Őszintén szólva amikor először megláttam, még a lélegzetem is elakadt.”

„El sem hiszem, hogy én győztem - reagált Heidfeld magyar rajongója, amikor telefon értesítették. - Szurkolóként hatalmas megtiszteltetés, hogy az általam tervezett sisakban fog versenyezni, nagyon örülök, hogy személyesen adhatom át neki.” (MTI)