Fisichella: Ez a mennyország

2009.09.04. 14:01 Módosítva: 2009.09.04. 14:01
Öt futamon versenyezhet, 2010-től tesztpilótája lesz a Ferrarinak a Massa autóját megkapó olasz, aki mindig erről álmodott. Mindenkinek hálás.

Szerződtette a szezon utolsó öt versenyére Giancarlo Fisichellát a Ferrari, a Force Indiától igazolt versenyző 2010-től az istálló tesztpilótája lesz. A lábadozó Felipe Massát helyettesíti felépülésééig, az eddigi beugró Luca Badoert két gyenge futama után leváltották.

Fisichella Monzában, az Olasz Nagydíjon mutatkozik be, ezt akarta egész életében.

”A mennyországban érzem magam, még mindig nem hiszem el, hogy valóra vált életem álma. Köszönöm a Ferrarinak, Luca Di Montezemolónak és Vijay Mallyának, hogy elengedett. A legjobb dolog, ami egy olasz pilótával történhet, hogy hazai szurkolói előtt vezet egy Ferrarit. Mindent beleadok, hogy a lehető legjobb eredményt érjem el” – idézte a 36 éves klasszist a Ferrari weboldala.

A Force India-tulajdonos Mallya ingyen engedte át Fisichellát, hangsúlyozta, semmilyen anyagi megállapodást nem kötöttek. Nagylelkűségből ment bele a váltásba, miután múlt hétvégén Fisichella a Belga GP-n csapata első pole pozícióját, első pontjait és első dobogós helyezését ért el a második hellyel. Spában csak Kimi Raikkönen tudta megverni, de Monzában már egyforma autóval mennek.

Fisichellát a Ferrari-elnök Di Montezemolo szemelte ki és igazolta le: ”Azért választottam őt, mert megérdemli, nagyszerű formában van és rutinos. Mindenképp olasz pilótát akartunk az Olasz Nagydíjra, ráadásul hosszú távra tervezünk vele, jövőre a tartalékversenyzőnk lesz”.

2010-re Felipe Massa visszatér, várhatóan Fernando Alonso lesz a társa Kimi Raikkönen helyett. Jelenleg öt világklasszisa van a Ferrarinak, ha számoljuk Michael Schumachert is, aki tesztelt F1-kocsit, de nyakproblémái miatt nem vállalta Massa helyettesítését.