A Mercedes részesedést vesz a Brawnnál

2009.09.07. 12:04
Résztulajdonosa lesz a Brawn GP-nek a német cég, ugyanúgy, mint a McLarennek. Jövőre nyolc F1-autó indulhat Mercedes-motorral.

Bevásárolja magát a Brawn GP-be a Mercedes, értesült a Daily Telegraph című lap. A német cég nem erősítette meg az információt, de nem is cáfolta, az autosport.com a jelenlegi Mercedes-partnertől, a McLarentől megtudta, a hír igaz.

A McLarennek 15 éve ad motort a Mercedes - ami résztulajdonosa is a gárdának -, az angolok szerint a kapcsolatuk nem fog változni. ”Támogatjuk a Mercedes terjeszkedését, a Brawnt az év elején megmentették , a Force India kivirágzott az együttműködésük alatt. További győzelmekre számítunk velük, már a hétvégi Olasz Nagydíjon” – nyilatkozta egy McLaren-szóvivő az Autosportnak.

A Mercedesszel a Brawn eddig hét futamot nyert, biztosan vezeti a pilóták és a csapatok pontversenyét is. A McLarennel három pilóta-vb-je, egyszer megnyerték az istállók világbajnokságát is.

A Force Indiának is az év eleje óta szállítanak, Giancarlo Fisichella Belgiumban pole pozíciót szerzett a motorjukkal, majd másodikként ért célba a nagydíjon.

Az elmúlt hónapokban úgy tűnt, jövőre a Red Bull Racing is szerződik a Mercedesszel, de előfordulhat, a megállapodás mégsem jön össze. Ebben az esetben a Williams ugorhat be, ami biztosnak tűnik, hogy jövőre négy csapat nyolc autója fut majd Mercedes-motorral, ami a mezőny majdnem egyharmada.