A Renault titokban megígérte, marad

2009.09.23. 15:47 Módosítva: 2009.09.23. 15:48
Szerdára kiszivárgott, a cég hétfőn nyilatkozatot juttatott el a FIA-nak, nem távozik az F1-ből, de nem tudni, a Szingapúr-balhéban kapott enyhe büntetés előtt vagy után.

A Szingapúr-ügy számára igen kedvező döntése után is bizonytalannak tűnik a Renault jövője a Forma-1-ben, de szerdán kiderült, a cég ígéretet tett az enyhén ítélkező FIA-nak, istállója nem hagyja el a világbajnokságot.

”A Renault F1-csapata és az anyacég komolyan fontolgatta, hogy a sportágban maradjon-e az összeesküvés miatt arculatát ért károk ellenére a jelenlegi nyomasztó gazdasági helyzetben, ami már több gyártót a kivonulásra kényszerített. Úgy határoztunk viszont, a Forma-1-ben szeretnénk folytatni és komolyan hozzájárulni a sorozathoz” – hozta nyilvánosságra a szervezethez még a hétfői tárgyaláskor eljuttatott közleményt az autosport.com.

Az nem derül ki, az elnéző döntés után vagy előtt nyilatkozott így a vállalat, nyilvánosan akkor nem erősítette meg maradását, csak annyit árult el, a következő napokban visszatér a kérdésre.

Szerdáig semmi újat nem közölt, pedig kérdés, ki lesz az új csapatfőnök, illetve főmérnök, miután Flavio Briatorétól és Pat Symondstól már múlt héten megváltak, majd mindkettejüket eltiltották a Forma-1-től.

A Renault a FIA-nak azt is megfogadta, változtat istállója struktúráján, hogy néhány személy ne tudjon ismét hasonló bajt okozni. A legesélyesebb Briatore posztjára Alain Prost, a volt négyszeres világbajnok. Az exklasszis kedden nem tagadta, jelölt, de azt mondta, a csapat helyzete nagyon bonyolult és bizonytalan.