A balesetes Glock nem indulhat Brazíliában

2009.10.11. 12:52 Módosítva: 2009.10.11. 12:52
A német a múlt heti Japán Nagydíj időmérőjén ütközött a gumifalnak, lábszára és háta sérült, a japán Kobajasi Kamui helyettesíti Interlagosban.

Nem indulhat a jövő heti Forma-1-es Brazil Nagydíjon a Toyota német pilótája, Timo Glock, aki a múlt heti, szuzukai futam időmérőjén bukott.

A 27 éves versenyző a célegyenes előtt, az utolsó kanyarban 200 km/órás sebességgel valószínűleg kormányműhiba miatt (az autó nehezen fordult jobbra) a gumifalba csapódott, mentőhelikopterrel szállították kórházba. A lábszárán mély seb keletkezett, orvosai nem engedték elindulni a másnapi versenyen.

Glock már pénteken sem érezte jól magát Suzukában, Kobajasi helyettesítette az első két szabadedzésen. Szombaton a harmadikon már indult, félig teljesítette az időmérőt, a 14. helyre kvalifikálta magát. A versenyen viszont csak az indulhat, aki a második nap - szombat - legalább egyik edzésén részt vett.

glock2

A németet a Bad Nauheim-i klinikán kezelték, ahol korábban a hétszeres világbajnok Michael Schumacher kezeltette magát balesetei után.

A hét elején még biztos volt benne, hogy néhány nap múlva teljesen rendben lesz, csapata vasárnapi közleményéből kiderül, hogy a háta is megsérült, nem indulhat Interlagosban.

Glockot a japán Kobajasi Kamui helyettesíti majd Brazíliában, a német jelenleg 24 pontjával a 10. a pilóták között.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport