A Ferrari elnöke várja Schumacher visszatérését

2009.12.19. 10:09

Várja a Forma-1 hétszeres világbajnokának, Michael Schumachernek a visszatérését Luca di Montezemolo, a Ferrari elnöke.

"Felhívott telefonon, és közölte, hogy nagyon, nagyon, nagyon komoly esélye van annak, hogy a Mercedes csapatánál versenyezzen. De hozzátette: ez még nem 100 százalékig eldöntött" - nyilatkozta Montezelomo, aki egyben jelezte: az "igazi" Schumacher örökre a Ferrari család tagja marad.

Német lapértesülések szerint a pilóta Abu-Dzabiban tesztel majd, mielőtt eldönti, hogy újra versenyez-e a Forma-1-ben. A Bild és több német lap úgy tudja, hogy a 2006-ban visszavonult Schumacher két héten belül kezdi meg a gyakorlást és azt követően határoz a további menetrendről. A média napok óta arról cikkez, hogy a versenyző a Mercedesszel köt majd szerződést, a csapat azonban múlt szombaton még cáfolta ezt. Az idén vb-első Brawn GP-ből alakult istálló spekulációnak minősítette azokat a híreket, amelyek arról szóltak, hogy a német sztár 2010-ben, 3,5 millió eurós fizetésért a Mercedes alkalmazásában versenyezne.

Montezemolo hétfőn ugyanakkor  bejelentette, hogy nem állnak Schumacher útjába, ha újra versenyezni szeretne a Forma-1-ben. A 40 esztendős Schumacher jelenleg tanácsadó a Ferrarinál, de még nem írta alá új szerződését. Idén rövid ideig úgy tűnt, hogy a legendás versenyző beugrik a Magyar Nagydíjon megsérült Felipe Massa helyére az olasz csapatba, ám korábbi motorbalesetéből eredő nyakfájdalmai ezt nem tették lehetővé.