A Red Bull a Ferrarit is fél másodperccel üti

2010.03.22. 15:50 Módosítva: 2010.03.22. 15:50
Lewis Hamilton állítja, Vettelék autója a legjobb, az olaszok lemaradva követik őket. Utána jön a McLaren és a Mercedes.

”Őrület, hogy a Red Bull mennyivel gyorsabb mindenkinél, szinte röhej. Már tavaly év végén is sokkal jobbak voltak, azóta csak nőtt az előnyük” – nyilatkozta a hétvégén Lewis Hamilton.

A McLaren-pilóta a nyitófutamon ugyan megelőzte a Red Bull-os Sebastian Vettelt, és harmadik lett, de valószínűleg a német nyert volna, ha motorja nem akadozik gyújtásproblémák miatt. A 22 éves tehetség a 35. körig vezette a futamot, akkor hagyta le a két ferraris, Fernando Alonso és Felipe Massa.

A spanyol simán győzött, a brazil második lett, ám Hamilton szerint valójában a Red Bull a jobb: ”Fernando nagyon gyors volt Bahreinben, közelebb is van Vettelékhez, mint mi, de neki is van jó fél másodperc hátránya. Mi nagyjából a Mercedesszel vagyunk egy szinten”.

A mercis Nico Rosberg ötödikként, Michael Schumacher hatodikként futott be, ők már a hibás Red Bullt sem tudták megelőzni, bár autójuk tökéletesen működött.