Rajt előtt aláírtam volna ezt az eredményt

2010.03.29. 18:58
A Ferrari volt a legjobb kocsi az ausztrál futamon, Fernando Alonso ennek ellenére elégedett negyedik helyével: sokkal több pontot szerzett, mint vb-riválisai.

Tragikus rajt után megpördült, majd utolsó helyre esett vissza az Ausztrál GP-n Fernando Alonso, majd remekül vezetve zárkózott vissza. Negyedik lett, ami az ő szintjén nem jó, mégis elégedett.

"Aláírtam volna ezt a végeredményt a futam előtt. Ha nyerek, hét ponttal verem a másodikat, most Vettelnél 12-vel kaptam többet, Schumachernél szintén. Ha a közvetlen riválisaimat nézem, ez így még jobb is, mint a bahreini győzelem" - nyilatkozta az autosport.com-nak.

A koccanás után sokat kockáztatva ment, rengeteget előzött, mert nagyon bízott Ferrarijában: ”Az autó tökéletes volt. Visszagondolva még az is lehet, hogy utolsóként rajtolva is tudtam volna nyerni, annyival gyorsabb volt a kocsim a többinél. Élveztem az előzgetést, bár mindig jobb unatkozva győzni".

Márkatársa, Felipe Massa mögött végzett, szinte végig úgy tűnt, gyorsabb a brazilnál, de megelőzni nem tudta. Felmerült, a csapat szólhatott volna, engedje őt el, ám valójában ez szóba sem került.

"Nem, mert a csapattársaddal is versenyzel, ez a második futam, semmit nem tehetsz. Ráadásul nem sokkal tudtam volna többet tenni, mint ő, a gumijaim elkoptak, jobban figyeltem Hamiltonra és Webberre mögöttem, mint Kubicára előttünk. Megelégedtem a negyedik hellyel, nagyon rendben van ez így."

Az F1-et Bahrein után kritizálóknak egy mondatban szólt oda: "Az unalmasság kérdését elfelejthetjük, legalábbis két-három versenyig nincs mit beszélni róla".