Végig kuplung nélkül, ez életem futama

2010.04.05. 12:33
Fernando Alonso Ferrarijának sebességváltója egész versenyen rossz volt Malajziában, de az exbajnok klasszisával kiküszöbölte a hibát. A végén motorgond miatt esett ki.

Végig hibás autóval ment, az utolsó előtti körben, kilencedik helyről motorhiba miatt kiállt a Maláj GP-n Fernando Alonso. Két pontot és a vb első helyét veszítette.

"Már a rajtnál rosszul alakultak a dolgok, a felvezető körön tönkrement a váltóm, az egész versenyen kuplung nélkül mentem. Minden visszaváltáskor gázfröccsöt kellett adnom, hogy bevegye a fokozatot a rendszer - mesélt technikai bravúrjáról a kétszeres világbajnok. - Valószínűleg életem legnehezebb versenye volt vezetési szempontból, sosem kellett még így improvizálnom. Ez a legjobb versenyem is, évek múlva, amikor ezt mondom, bolondnak fognak nézni."

Sebességén alig látszott, hogy gondja lenne, csapattársa, Felipe Massa kocsijával is tartotta a lépést, majd a hajrában befogta a mclarenes Jenson Buttont, megelőzte, csak a pozíciót nem tudta megtartani.

"Még így is fel tudtam venni a legjobbak tempóját, ami jót tesz az önbizalmamnak. A kiesést sajnálom, de jobb a kilencedik helyről búcsúzni, mint az elsőről."

A Ferrarit nem is a váltó-, inkább a motorgond nyugtalanítja, hétfőn az istálló elismerte, nem tudja, mi a probléma oka. Ráadásul nem először fordul elő a szezonban, a nyitófutam előtt mindkét autó motorját ki kellett cserélni.