Nico Rosberg: A Mercedes katasztrófa

2010.07.03. 12:39
A télen a Williamstől a Mercedeshez szerződött pilóta arra számított, nyerő autója lesz, Valenciában viszont már volt csapatának kocsijai is verték.

Kiakadt a Mercedes egyre gyengébb szereplése miatt Nico Rosberg, az istálló egyik pilótája. A német az Európa GP-n 12. helyről indulhatott, 10. lett a futamon. Az időmérőn simán megverte excsapata, a Williams mindkét kocsija, a versenyen Rubens Barrichello negyeddiként végzett, húsz másodperccel előtte.

"A csapat tudja, hogy a gumikkal van gond. Hetekig azt mondogattuk, hogy közelítünk az élmezőnyhöz, de semmi nem történik, sőt visszafejlődünk. Ez katasztrófa" - nyilatkozta a német Express című lapnak.

A Mercedes a kezdetek óta az idén keskenyebb első kerekekkel küszködik, a másik pilótának, Michael Schumachernek egyáltalán nem fekszik a változtatás. Rosberg a szezon elején még fejlődött, de hamar megállt ő is.

"Mire is számíthatnék, ha 12. vagyok a Williamsek mögött, amik két hete még sehol nem voltak? Azért jöttem a Williamstől a Mercedeshez, mert azt gondoltam, hogy itt nyerő kocsim lehet" - mondta a télen csapatot váltott pilóta.

Schumacher már hetekkel ezelőtt kijelentette, már 2011-re dolgoznak, Ross Brawn csapatfőnök szerint ha a legközelebbi újításaik sem jönnek be, még komolyabban a következő szezonra kell koncentrálniuk.