Sára, Márió
2 °C
6 °C

Rendőri intézkedések a Forma 1-en

2010.07.31. 12:44

Tizenkét személyt állítottak elő a rendőrök pénteken a Hungaroringen, ötöt azért, mert nem tudta igazolni személyazonosságát, hetet pedig bűncselekmény gyanúja miatt - közölte a rendőrség a honlapján szombaton.

Büntető feljelentést két esetben tettek a rendőrök. Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-nek elmondta, hogy egy autóvezetőt kábítószerfogyasztás és -terjesztés gyanúja miatt vonnak felelősségre. A sofőrt és autójának három utasát azért állították elő a rendőrök, mert a vezető ittas volt, és feltehetően kábítószert is fogyasztott. Mind a négyüket vér- és vizeletvételre állították elő.

A másik büntetőfeljelentés is egy alkoholt fogyasztó vezető esetében történt, a sofőr ugyanis olyan mértékben volt ittas, ami már kimeríti a bűncselekmény kategóriáját - tájékoztatott a sajtóügyeletes. A rendőrség közleménye szerint pénteken két taxist is előállítottak a Ring területén, a két férfi hamisított, behajtásra feljogosító matricát használt. A lefoglalt bizonyítékok alapján okirathamisítással gyanúsítják őket.

Tiltott kéjelgés miatt fejenként 80 ezer forint pénzbírsággal sújtott két nőt a rendőrség, a lányokat még csütörtök éjjel állították elő, szintén a Hungaroring területén. A fokozott rendőri jelenlétnek köszönhetően gépkocsilopás, -feltörés eddig nem történt a Hungaroringen.

A Formula-1 Magyar Nagydíj idején - július 29. és augusztus 2. között ideiglenes rendőrőrs működik Mogyoródon, a Hungaroring főbejáratával szemben. Az állampolgárok a helyszínen és telefonon is megtehetik bejelentéseiket, a külföldi vendégek problémáinak kezelésében tolmácsok segítik a rendőröket.