Ecclestone: Webber vagy Vettel nyerjen

2010.11.02. 12:02
Bernie Ecclestone több pénzt remél, ha olyan nyeri a vb-t, akinek eddig még nem sikerült, mert akkor jövőre öt világbajnok indul a Forma-1-ben.

Mark Webber vagy Sebastian Vettel vb-sikerét akarja Bernie Ecclestone. A 80 éves Forma-1-főnök a Financial Times-nak adott hosszú interjújában tért ki a Magyar Nagydíj helyzete és a "nyomorék új csapatok" mellett a kiélezett vb-harcra is.

"Jó lenne, ha Mark Webber vagy Sebastian Vettel győzne, ők először nyernének, és így jövőre öt világbajnok versenyezne a mezőnyben. Ez növelné a Forma-1 presztízsét meg a bevételeit is" - mondta a sorozat gazdasági főnöke.

Két futammal a vége előtt viszont nem ők, hanem a kétszeres bajnok Fernando Alonso a legesélyesebb, legnagyobb ellenfele Webber, a jelenleg csak negyedik Vettelnél még Lewis Hamiltonnak is több sansza van. Matematikailag még befuthat a címvédő Jenson Button, igaz, ehhez négy jobban álló riválisát kellene megelőznie.

Buttonon, Hamiltonon és Alonsón kívül Michael Schumacher a negyedik világbajnok, mindannyian indulnak az F1-ben jövőre. 2011-ben akár hat vb-győztes is összejöhetett volna, de Kimi Raikkönen múlt héten közölte, mégsem tér vissza a raliból.

Webbernek még egy évig szerződése van a Red Bull-lal, de hamarosan 35 éves lesz, és az istállóhoz fűződő jelenlegi viszonya miatt nem zárható ki, hogy ha most megnyeri, azonnal visszavonul.

Ecclestone még múlt decemberben, jóval a vb-kezdete előtt azt jósolta, Vettelé lesz a vb.