Hamilton segítheti Webbert Alonso ellen

2010.11.10. 12:49
Az angol sansza minimális, ha nem magát, az ausztrált látná szívesen bajnokként. Olyan helyzet is adódhat, hogy világbajnokot csinálhat belőle.

"Markot szeretném látni győztesként, nagyszerű munkát végzett idén. A csapata megmondta neki, mi a szerepe, mégis minden viszontagság ellenére versenyben maradt" - nyilatkozta a hétvégi szezonzáró F1-futam előtt Lewis Hamilton.

Fernando Alonso favorit, Webber a második legesélyesebb, de Sebastian Vettelnek is van még reális sansza, míg az angolnak inkább csak matematikai: 24 ponttal van lemaradva Alonsótól. Valószínű, hogy nem nyeri meg, ezért akarja az ausztrált. "Félelmetesen vezetett, el kell ismerni, amit elért. Mindent jól csinált, eltekintve a kis összeakadásunktól" - utalt szingapúri koccanásukra Hamilton.

"Vettel és Alonso hihetetlenül gyors volt, Fernando megingathatatlanul jött vissza az év vége felé, vagyis bármelyikük megérdemli. Persze nem igazán érdekelnek ők hárman, végül is nekem is van még sanszom, megpróbálok győzni a futamon. Ők sokkal többet veszíthetnek nálam, igaz, nekem csoda kellene. Lehet, hogy a negyedik helyen leszek, aztán egyikük sem ér célba, bármi megtörténhet" - mondta az angol.

Vettel már tudatta az újságírókkal, ha kell, segít csapattársának, Webbernek Alonso ellen, és Hamilton is kerülhet olyan helyzetbe, hogy világbajnokot csinálhat kedvenc ellenfeléből Abu-Dzabiban: ha Webber nyer, és a spanyol nem második, az ausztrál a bajnok.