Webber: A Red Bull-nál Vettel a kedvenc

2010.11.05. 11:25
Az ausztrál állítja, csapattársa sikerét jobban szeretné istállójuk, mint az övét. A főnök cáfol, Vettel szerint ugyanúgy bánnak mindkettőjükkel.

Kijelentette Mark Webber a Brazil GP csütörtöki sajtótájékoztatóján, hogy csapata, a Red Bull Racing Sebastian Vettelt jobban támogatja. Az ausztrált brit újságírók faggatták a hétvégi futam előtt, feltételezték, csapata nincs teljesen mellette.

"Az nyilvánvaló, nem?" - válaszolta az ausztrál, aki 14 ponttal áll Vettel előtt, 11-gyel a vb-t vezető Fernando Alonso mögött.

"Természetes, hogy amikor fiatal csillagok jönnek, érzelmeket generálnak. Ez már csak így van, rendben van, hiszen én is nagyszerű kocsit kaptam, hogy megmutassam, és sikerült. Nekem is vannak kedvenceim az életben, vannak emberek, akikkel szeretek lenni, ilyen az emberi természet. Azt hiszem, nem is gondolták, hogy velem számolni kell majd a harcban, eléggé kényelmetlen lehettem, de én élveztem minden percét" - mondta Webber.

webvett

Utána megkérdezték az RBR-csapatfőnök Chris Hornert, igaz-e, amit pilótája állít.

"A csapattagokat nagyon megbántotta volna, ha ezt mondja, csak az történhetett, hogy kiemelték a szövegkörnyezetből a szavait, hiszen támogatja őt az istálló, annak osztrák része és Dietrich Mateschitz tulajdonos is, aki mostani lehetőségéhez segítette" - hárított Horner.

Vettelt is megkeresték: "Mindenkinek megvan a saját véleménye, de szerintem mindketten megkapjuk az esélyt a jó eredményre".

A Török GP-ütközéskor merült fel először, hogy a német sikerét jobban szeretné a Red Bull, Silverstone-ban pattant ki konkrétan a dolog. A legutóbbi futam után hamar bejelentették a vezetők, hátránya ellenére is ugyanúgy segítik Vettelt, mint Webbert, majd múlt héten Gerhard Berger volt Red Bull-alkalmazott vádolta meg durván a cég tévécsatornáján Webbert.