Kubica beszél, videón a bukás utáni percek

2011.02.07. 12:48 Módosítva: 2011.02.07. 13:13
Pillanatokra magához tért a lengyel, megmozdította az egyik ujját, de tovább altatják. A szalagkorlát felnyársalta a kocsiját.

Hétfőn kora reggel néhány percre felébresztették a mesterséges altatásból Robert Kubicát, hogy megtudják tőle, milyen állapotban van. Beszélt, érzi súlyosan sérült karját és lábait, rendesen gondolkozik és nincs emlékezetkiesése. Sőt, egy picit már egyik sérült kezének egyik ujját is megmozdította. A rutinellenőrzés utan hamar visszaaltatták, jelenleg is ellenőrzött kómában van.

"Kicsit már sikerült mozgatnia, ezt vártuk, nagyon jó jel a jövőre nézve" - nyilatkozta Igor Rossello kézspecialista sebész, aki a hétórás operációt irányította, és egyéves gyógyulási időre számít.

"Fáj a lába és a keze, de az agya vág, mindent rendesen megértett, úgyhogy fellégezhetünk. Az orvosok szerint sokat javult az állapota" - idézte a Gazzetta dello Sport weboldala az F1-pilóta menedzserét, Daniele Morellit, aki válthatott néhány szót a lengyellel. Az autosport.com szerint azt is elmondta neki, ha minden jól megy is, egy évet ki kell hagynia.

A 26 éves klasszis egy olaszországi raliversenyen ütközött kőfalnak, Skodájába fúródott a szalagkorlát, ami összevagdosta alkarjait. Jobb karját majdnem amputálni kellett, de az orvosoknak hétórás operációval sikerült megmenteniük. Az, hogy tudja-e majd rendesen használni, egy héten belül derül ki, hogy vezethet-e újra a Forma-1-ben csak az egyéves gyúgyulási idő közben.

"Tudtuk, hogy csúszni fog az aszfalt a reggeli nedvesség miatt, felkészültünk rá" - elevenítette fel a történteket Kubica navigátora, aki karcolás nélkül megúszta a balesetet. - Az volt a gond, hogy a szalagkorlát egy darabon megszakadt, és miután nekivágódtunk az egyiknek, utána a másik felnyársalta a kocsit. Hihetetlenül abszurd helyzet volt."

A bukás utáni percekről készült videón (3:20-nál) látszik, amint az autóból kilóg a szalagkorlát jókora darabja.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport