Ecclestone: Bahrein helyett nincs más

2011.02.20. 14:26

A bahreini kormányzat párbeszédet kezdett a reformokat követelő ellenzéki csoportokkal, de kérdéses, megtartható-e az arab államban a Forma-1-es világbajnokság március 13-ai nyitóversenye.

Bernie Ecclestone vasárnap azt mondta, nem látja át a helyi viszonyokat, és a bahreini trónörökösre, Szalman bin Hamad al-Kalifára bízza a futam sorsát.

„Ő tudja, hogy biztonságban leszünk-e náluk, vagy sem. Nekem fogalmam sincs, nem vagyok ott” - nyilatkozta az F-1 irányítója a BBC-nek. Ha elmarad a verseny, nem keresnek másik helyszínt, erre nincs már idő, viszont valamikor idény közben - ha a helyzet normalizálódik - még megtarthatják a bahreini GP-t. Ecclestone a végleges döntést keddre valószínűsítette.

A Telegraph úgy tudja, az F1-csapatok egyike sem akar Bahreinbe utazni, a szezonnyitó törlését kérik, a bojkott is szóba került.

Az arab országban a hét eleje óta tartanak a kormányellenes tüntetések, a demonstrálók és a biztonásági erők közötti összecsapásoknak legalább négy halottja, és több száz sebesültje van.