Ha minden jól megy, egy futamot nyerünk

2011.02.22. 15:53
Schumacher és Rosberg a Mercedes gondjairól beszélnek, de mindketten nyertek már tesztnapot.

Kiszámíthatatlanul szerepelt az eddigi teszteken a Mercedes, Michael Schumacher Jerezben, Nico Rosberg Barcelonában nyert egy-egy tesztnapot, viszont ha nem élen, akkor a mezőny hátuljában végeztek. Hétfőn Barcelonában Schumacher például kvázi utolsó, tizedik lett, csak a Team Lotus-os Jarno Trullit előzte meg, akinek néhány kör után összetört a kocsija.

"Remélhetőleg ezzel az autóval dobogóra kerülhetünk, és ha minden nagyon jól megy, egy versenyt nyerhetünk idén - igyekezett tisztázni a helyzetet Schumacher. - Valószínűleg ez a maximum, bár jelenleg nagyon nehéz megítélnünk a teljesítményünket, mivel az első versenyre kicsit továbbfejlesztjük a kocsit. De hogy mit jelent majd ez a többiekhez képest, az kérdés."

Csapattársa, Rosberg is elismerte korábban, gondok vannak az új géppel, de mindig kiemelte, ez közel sem a végleges autójuk: "Még vannak problémáink, az biztos, de jó felé haladunk. Számítottunk rá, hogy szenvedni fogunk a télen, mert ezzel a kocsival csak a megbízhatóságot akarjuk növelni, nem a teljesítményt. A teljesítmény a következő hetekben jön, utána látjuk meg, hol is tartunk valójában".

A Mercedesnek jól jöhet, hogy az első, bahreini versenyt törölték, így a szezon két héttel később, március 27-én indul. További jó hír, hogy emiatt az utolsó tesztet is elcsúsztatták, március harmadika helyett csak nyolcadikán találkoznak legközelebb a riválisok, amikorra elkészülnek a Mercedes fejlesztései, így azokat még az Ausztrál GP előtt, Barcelonában kipróbálhatják.