Newey kétszer is visszautasította a Ferrarit

2011.03.24. 16:52

Tavaly kétszer is megkereste a Ferrari Adrian Newey-t, a Red Bull Racing technikai igazgatóját, hogy állást ajánljon neki, de a szakember mindkétszer nemet mondott - állítja a BBC.

Tárgyalásokig el sem jutottak, mert Newey már a telefonba visszautasította őket.

"Boldog vagyok a Red Bullnál, megtisztelő, hogy értékelik a munkámat, de nem emiatt kelek ki az ágyból reggelente. Azért csinálom, mert élvezem az F1-es tervezés kihívását. A múltban kaptam ajánlatokat a Ferraritól, komolyan meg is fontoltam azokat. De az F1 az emberek sportja, nem a márkáké, csak azért a Ferrarinak dolgozni, mert ők a Ferrari, ez nem érdekel" - nyilatkozta az év elején az 52 éves tervezőzseni az F1 Racing magazinnak.

000 Hkg3441231

Stefano Domenicali Ferrari-csapatfőnök elárulta, folyamatosan ugratják ellenfelüket: "Sokat viccelődünk vele, hogy mikor jön már hozzánk, de az a benyomásom, hogy jól érzi magát Angliában, és a Red Bull-lal fog maradni".

Newey 2006 óta dolgozik a Red Bullnál, tavaly mindkét vb-címet megnyerték, köszönhetően a szenzációs autónak, amit az aerodinamikában is verhetetlen mérnök tervezett.

A BBC szerint nem rég hosszabbított szerződést az RBR-nél, még három évig velük marad.