Button örökre a McLarennél maradna

2011.04.29. 08:22

Jenson Button, a Forma-1 2009-es világbajnoka kijelentette, hogy pályafutása végéig a McLaren csapatnál szeretne versenyezni. A még a Mercedes pilótájaként vb-győztes brit sportoló az Autosport magazinnak adott interjújában reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy csapata meghosszabbítja a következő szezon végén lejáró szerződését, s egyben azt is jelezte, hogy az esetleges új kontraktus leteltét követően lezárja pályafutását.

„Amikor befejezem a McLarennél a karrierem, az a versenyzői pályafutásom végét is jelenti majd" - mondta a 31 éves sportoló. - Nagyon szeretek itt versenyezni, olyan helyen vagyok, amiről a legtöbb pilóta csak álmodik. Nincs okom arra, hogy máshol autózzak.”

Button azt is elárulta, hogy további öt évre szeretne megállapodni a McLarennel. A wokingi istálló csapatvezetője, Martin Whitmarsh az interjúra pozitívan reagált, s kiemelte, hogy vélhetően könnyedén meg tudnak majd állapodni a folytatásról Buttonnal.

„Jenson nagyon fontos része a csapatunknak, s azt remélem, hogy amikor a jövőről tárgyalunk majd, gyorsan és könnyen meg tudunk egyezni.”