Alonso: A Ferrari újra élvezi a versenyzést

2011.05.09. 11:51

Először került dobogóra idén Ferrari a Forma-1-ben, Fernando Alonso harmadik lett a Török Nagydíjon a két Red Bull mögött.

"Összességében jó hétvége volt, az autó kicsit jobban ment, mint az első három futamon. Végre újra élvezhettük a versenyzést, hogy a dobogóért küzdhettünk, előzhettünk" - idézte az autosport.com Alonsót.

Az év eleji szenvedés után ez remek eredmény, főleg, hogy futam közben volt második is a spanyol, csak Mark Webber visszaelőzte.

"A második hely lett volna a maximum, de a végén Mark gumija bírta jobban, így ő használhatta ki inkább a hátsó szárny előnyeit. A futam rendben van, manapság nehéz a Red Bull ellen. Szoros volt, újra próbálkozni fogunk."

A gyenge szezonrajt után a Ferrari a háromhetes szünetben új első és hátsó szárnyat gyártott, és átalakította az autó fékrendszerét. Az eddigi problémákat valószínűleg a nem tökéletes szélcsatorna okozta, ezért viselkedett a kocsi a valóságban máshogy, mint abban. Az olaszok igyekeznek mielőbb megoldani a gondokat a maranellói bázison.