Alonsót feldobta a Ferrari futamsebessége

2011.04.13. 08:49

Hamiltonnak ütközött, így csak hatodik lett a Maláj GP-n Fernando Alonso. A Ferrari-elnök Luca di Montezemolo elégedetlen, a csapatvezetés elismerte, nem elég gyors a kocsi, nem is igazán tudják, miért; a spanyol mégis jó hangulatban érkezik a következő, hétvégi futamra, Kínába.

"Fantasztikus, hogy képesek voltunk a McLarenekkel és Webberrel versenyezni, de valamilyen okból szombaton szenvedünk - utalt rá Alonso, hogy az időmérőn csak az ötödik helyet tudta megszerezni, a két Red Bull és McLaren elérhetetlen volt. - Vasárnap magabiztosabbak vagyunk, mert sokkal jobb az autó. Talán mert kevésbé fogyasztjuk a gumikat, mint a többiek, így a köridőink állandóbbak."

Alonso útban volt a harmadik helyre, de a balesetben eltört szárnyának jobb széle, a kicseréltetése visszavetette. Idei gyenge eredményei ellenére optimista: "Nagyon jó érzés volt vezetni a kocsit, nem számítottunk rá, hogy a futamon befogjuk Hamiltonékat. Második vagy harmadik lettem volna, úgyhogy a hangulat nagyon pozitív a csapatnál, Kínába sokkal boldogabban megyünk".

A Ferrari egyik gondja, hogy nem képes rendesen felmelegíteni - vagy csak több kör alatt - a gumikat, így az időmérőn esélytelen, nem tud jó helyről rajtolni.

Montezemolo szerint "nagyszerűen reagálnak" majd a nehéz helyzetben, de a hétvégén még nem számít javulásra, mert "egy hét alatt képtelenség megfordítani a helyzetet". Alonso egyetért főnökével.