Montezemolo: A remény hal meg utoljára

2011.06.16. 12:07

Továbbra is nyeretlen idén a Ferrari a Forma-1-ben, a tavaly majdnem világbajnok csapat csak kétszer állt dobogón, a hétvégén Kanadában egy hatodik hellyel gazdagodott. Felipe Massa a célvonalon hajrázta le Kamui Kobajasit, Alonso viszont kiesett, amikor összekoccant a későbbi győztes Jenson Buttonnal.

Az olaszok már a mérnöki stábot is átszervezték, Montrealban megszerezték a második és a harmadik rajthelyet, de a futamon semmi nem jött össze.

"Minden balul sült el, de nem fognám a balszerencsére. A legnagyobb erőbedobást várom el, folytatnunk kell a munkát teljes gőzzel, hogy végre nyerjünk. Kanadában nagyon versenyképes volt a Ferrari, szerintem Valenciában is az lesz, aztán néhány munkásabb pálya jön, de felkészülünk. Jobb, ha versenyben vagyunk, és lerobbanunk, nem érünk célba, mint ha a hatodik vagy a hetedik helyen futnánk be - értékelt Luca di Montezemolo Ferrari-elnök, aki még nem mondott le a pocsékul indult szezonról. - A mérleg eddig finoman szólva sem pozitív, dehát a kocsi nem született jó csillagzat alatt. Ismerem viszont az embereim képességeit és elszántságát, és az is biztos, hogy valakinek eddig minden bejött, nekünk meg semmi. A szezon rosszul indult, reagálnunk kell, és különben is, a remény hal meg utoljára"

Montezemolo a Red Bullra célzott, a nagy rivális hétből öt futamot nyert Sebastian Vettellel, és amikor nem győzött a bajnok, akkor kétszer második lett. A vb-t 60 ponttal vezeti, Alonso hátránya masszív 92 pont, ami majdnem négy futamgyőzelem.