Hamilton: Vettel már megnyerte a vb-t

2011.06.28. 18:03

"Nagyjából már megnyerte, vége van, tényleg, mármint a bajnokságnak. Hacsak nem esik ki a következő tíz futamon, ami nagyon nem valószínű, akkor eldőlt" - nyilatkozta brit lapok szerint a valenciai futam után Lewis Hamilton. Az angol Sebastian Vettelről beszélt, aki 77 ponttal vezeti a vb-t, Hamiltontól már 89 ponttal húzott el.

"Nincs esélyünk a Red Bull ellen jelenleg, ki kellene esniük, hogy le tudjam győzni őket. Egy másodperc előnyük volt, röhej" - idézték tovább a 2008-as világbajnokot.

Másnap aztán jött a cáfolat a pilótától a Twitteren: "Minden szurkolónknak, ne törődjetek vele, amit az újságban olvastok, a csapatom sosem fogja feladni és ÉN SEM FOGOM FELADNI SOHA!"

A The Sunnál, a Guardiannél és az Independentnél neheztelnek is emiatt Hamiltonra, azt írták, "olyan, mintha a lapokat hibáztatná a megjelentekért".

Most már Hamilton lát esélyt a Red Bull ellen a következő futamra, ami hazai pályáján, Silverstone-ban lesz. "Hűvösebb van, ez a kezünkre játszhat, de leszorító erőben persze le vagyunk maradva a Red Bulltól és a Ferraritól is" - mondta a PA hírügynökségnek.