Senna Japánban összerakja a puzzle-t

2011.09.29. 14:49

Bruno Senna eddigi három futamán egyszer kiesett, egyszer pontot szerzett - 9. lett -, egyszer a pontszerző helyeken kívül végzett (15.), csapatfőnöke szerint a következő futamtól láthatjuk igazi képességeit.

"Nagyon szépen fejlődik, minden versenyen tanul valamit. Spában nehéz dolga volt az idő miatt, Monza nem tipikus pálya, sem Szingapúr, és a kocsink sem volt a legalkalmasabb. Japánban kezdi majd jobban összerakni a puzzle-t, az eredményeinek elméletileg javulniuk kell. Persze már most is nagyon jól illeszkedik a csapatba" - dicsérte tehetségét Eric Boullier.

Senna eddig nem egyértelműen jobb a Renault vezető pilótájánál, Vitalij Petrovnál, de háromból két időmérőn már megverte, és a harmadikon is top10-be került. A három futamon nagyjából ugyanúgy állnak, Boullier szerint az orosz kezd túlzottan Sennára figyelni.

"Azt hiszem, többet foglalkozik Sennával, illetve azzal, hogy a brazilra jobban figyelünk, mint a saját teljesítményével" - mondta Boullier, aki még nem döntött a jövő évi pilótakettőséről.

Petrov helye eddig biztosnak tűnt, de Sennával és a felépülőben lévő Robert Kubicával hárman pályáznak két helyre. A menedzser ultimátumot adott Kubicának, október végéig kell bizonyítania, hogy képes lesz jövőre visszatérni a Forma-1-be februári szörnyű ralibalesete után.