Mégis versenyben a magyar overall?

2011.10.21. 21:44

Lefutottnak látszott a Hugo Boss internetes McLaren-overallszavazós játéka cikkünk péntek délelőtti megjelenésekor: úgy tűnt, a német, és nem a klikkelőversenyt magasan megnyerő magyar kalocsai mintás overall lesz a befutó.

Délután azt a hírt kaptuk, hogy Németországban elismerik, a szavazás szabályos volt, csak egyszerűen kételkednek benne, hogy a magyar overall kaphatott jóval százezer szavazaton felül, miközben a török kezeslábas tervezője – aki legalább 80 ezerrel kevesebbet kapott ruhájára – csalt. Kiderült, hogy talán mégsem dőlt el minden.

Hat óra körül viszont Kalmár Istvánt, a ruha tervezőjét felhívták Németországból, közölték vele, hogy csütörtök este megszületett a döntés, a német nyert, az ő ruháját viselik majd Buttonék Sao Paulóban, és őt repítik ki a Brazil GP-re. Kalmárt egy jövő évi utazással tudják kárpótolni, ha akarja – ha ezt nem fogadja el, akkor nem kap semmit.

Hivatalos eredmény hétfőn?

Lényeges lehet, hogy az eredményről és a felajánlásról semilyen írásos dokumentumot nem kapott, mindez szóban hangzott el. Főleg, hogy nyolc óra körül aztán a német céghez közeli forrástól új információ érkezett: tudnak róla, hogy Kalmárral negatív hírt közöltek, ennek ellenére határozottan versenyben van még a kalocsai hímzéses overall is. Az ügyben mindenképp fejlemények várhatóak.

Nem tudni pontosan, mikor lesz hivatalos eredményhirdetés. Elméletileg legkorábban jövő hétre, talán hétfőre ígérték, de az időpont egyelőre  bizonytalan.