Raikkönen: A hét végén dobogóra megyek

2012.03.21. 10:50 Módosítva: 2012.03.21. 11:05

Hetedik lett két év utáni visszatérésén a múlt hétvégén Kimi Raikkönen. Azt mondta, azért nem jobb, mert az időmérőt elrontotta. Azonnal javíthat, péntektől jön a következő nagydíj Malajziában, ahol kilenc éve először nyert F1-futamot. Most is optimista.

"Nagyon gyors a kocsi, ha jól megy az időmérő, a dobogóra hajthatunk. Sok van bennünk, csak még tanuljuk a gépet, így legutóbb nem sikerült kihasználnunk, ami benne van. Reméljük, Malajzia simább lesz, igyekszünk fejlődni" - nyilatkozta az Autosportnak.

A Lotus E20-as Ausztráliában is remekül ment, ezért jöhetett fel a 17. helyről hetediknek a finn.

 kturn

"Nem tudjuk, hogy fog viselkedni az autó, de eddig mindenhol jónak tűnt, úgyhogy reménykedünk. Sepangban különösen jó kocsi kell, és úgy néz ki, nekünk ez megvan. Egyszerűbb hétvégére számítunk hibák nélkül."

Rontani pedig könnyű lesz, ugyanis a három nap első pillanatától az utolsóig viharos záporokra lehet számítani. Igazán nagy vízben még nem kellett menni idén, esőben a különbségek eltűnhetnek, és bárki nyerhet. Felértékelődik a pilóta szerepe, ami Raikkönennek és a mezőny másik öt világbajnokának kedvezhet.