Hosszabbít a Ferrari, az RBR, a McLaren

2012.03.24. 12:31

"Boldogan jelenthetjük be, hogy megállapodtunk a jelenlegi F1-es csapatok nagy részével, köztük a Ferrarival, a McLarennel és a Red Bull-lal, vagyis a jelenlegi Concorde-szerződés lejárta után, jövőre is a Forma-1-ben folytatják a versenyzést" - közölte szombaton a Forma-1 hivatalos weboldala.

A mostani szerződés év végén fut ki, ilyenkor már mindig vitatkozni szoktak a csapatok Bernie Ecclestone-nal a hosszabbításról, ám idén - úgy tűnik - a kötélhúzás elmarad, azonnal elfogadták a főnök ajánlatát.

Az Autosport úgy tudja, a Ferrari és a Red Bull prémiumot kap, és a legjobbak közül a Mercedes is közel lehet a megegyezéshez. A Sauber benne van és a Toro Rosso sem lehet messze, mint a Red Bull testvércsapata.

Az biztos, hogy egyikük sem írt még alá, de a legjobbak beszervezésével a kisebb istállók csatlakozása formalitásnak tűnik.

Bernie Ecclestone
Bernie Ecclestone
Fotó: Tobias Hase

Ecclestone valószínűleg felajánlotta azt is, hogy részesedéshez juttatja a csapatokat, ha a közel jövőben a Forma-1 a tőzsdére megy, ám a részvénytársasági forma egyelőre nem biztos.

A Concorde-szerződés az F1 kereskedelmi jogait birtokló FOM (Formula One Management) és az induló istállók közötti kereskedelmi egyezmény, ami biztosítja, hogy az alakulatok az autósport csúcskategóriájában vesznek részt.