Kimi Raikkönen frusztrált

2012.03.23. 13:35

Elégedetlen a Lotus eddigi malajziai teljesítményével Kimi Raikkönen. A finn a reggeli edzésen még a nem rossz hetedik helyen végzett, délután viszont csak 15. lett. Csapattársa, Romain Grosjean előbb az ötödik, majd a kilencedik helyen zárt.

"Valószínűleg nem ez volt életem napja. Nehéz megtalálni a kocsi ideális egyensúlyát, van még min dolgoznunk, ha az ideális beállítást akarjuk" - idézte az Autosport a finnt.

Raikkönennek Ausztráliában kormánygondjai voltak, a Lotus Sepangba is új kormányművet hozott, ám ez sem tűnik ideálisnak, eddig megkeseríti az exbajnok életét. Most annyit mondott erről, hogy "nem lett jobb". Egy hete a probléma miatt elszúrta az időmérőt, és csak tizenhetedikként rajtolhatott, helyzete most hasonló.

"Hosszabb távon rendben van a gép, de a (sok körös etap) végére vezethetetlenné vált, ráadásul a KERS sem ment rendesen" - panaszkodott Raikkönen.

Grosjean sem olyan jó, mint Melbourne-ben, de ő is reménykedik, hogy éjszaka, illetve a harmadik szabadedzésen találnak megoldást. Egyelőre Raikkönen abban sem biztos, hogy az időmérőn a legjobb tízbe tud kerülni. A hétvége előtt azt nyilatkozta, a futamon dobogóra számít.