Button: A Karthikeyan-baleset az én hibám

2012.03.26. 18:45

Nem csak Sebastian Vettel ütközött Narain Karthikeyannal a Maláj GP-n, az indiai előtte Jenson Buttonnal is összement. A némettel történt balesetért a HRT-st büntették meg - jogosan -, a másik esetben viszont az angol vállalta a felelősséget.

„Szenvedtem a gumikkal, nem tudtam felmelegíteni őket, teljes mértékben az én hibám volt. Ráléptem a fékre, a kocsi hátulja megcsúszott, nem tudtam megállni. Megpróbáltam bevenni a kanyart, de tehetetlen voltam, belementem" - mesélte Button a SkySportsnak.

A mclarenes sajnálhatja, mert a a koccanásig harcban volt a győzelemért, a szárnycsere aztán visszavetette, 14. lett végül.

„Kemény nap volt, a végére kicsúszott a kezünkből az irányítás, ami elromolhatott, el is romlott. Már csak nevetni tudtam rajta, annyira rossz volt. Elnézést a srácoktól, akik többet vártak tőlem, ma nem teljesítettem. De fel a fejjel, erről a futamról egy kockát sem nézek vissza, továbblépek, mert ez csak egy gyenge verseny volt, ami néha előfordul. Elfelejtjük, és megyünk Kínába" - zárta le az ügyet Button.

Karthikeyan Vettel meglökéséért utólag kapott áthajtásos büntetést, amit átváltottak időre, így végül 22.-nek sorolták vissza. Elnézést kért, még Buttontól is: „Ha láttam volna, hogy jön, biztos nem állok az útjába, de nem hittem, hogy olyan messziről próbálkozni fog. Sajnálom, mint ahogy Vettelt is, de a büntetésem szigorúnak tartom. Megcsúsztam a fehér vonalon, kipörgött a kerék, ezért mozdultam jobbra, a Red Bull felé".