Rosberg: Laza vagyok, boldog és feldobott

2012.04.15. 14:22

Karrierje 111. futamán győzött először Nico Rosberg, a Kínai GP kissé váratlanul az ő sikerét hozta. Szombaton első pole pozícióját szerezte, de a győzelem nem tűnt egyszerűnek Mercedese agresszív stílusa miatt: a kocsi az előző két futamon hamar elkoptatta a gumikat, és nehéz volt vezetni.

Most viszont nem, a hűvös idő is kedvezett, módosítottak is a gépen a háromhetes szünetben, így Rosberg rajttól célig vezetett, 20 másodperccel verte a második Jenson Buttont is.

"Hihetetlen érzés. Laza vagyok, boldog és feldobott. Régóta vártunk már erre, én és a csapat is" - mondta Rosberg, aki, ahogy a pole pozícióra, úgy a győzelemre sem számított.

"Nem gondoltuk, hogy ilyen gyorsak leszünk ma. Azt tudtuk, hogy élmezőnyben lehetünk, de hogy ennyire gyorsak legyünk, arra nem számítottunk."

A Mercedes harmadik évét kezdte a Forma-1-ben újra gyári csapatként, legutóbb saját autójával 1955-ben nyert futamot.

"Köszönet a csapatnak a jó beállításokért és a kemény melóért. Az első két versenyen szenvedtem, de itt minden összejött. Fantasztikus, ez a tökéletes hétvége, nem lehet jobb" - dicsérte az istállóját Rosberg, aki most már világbajnok apjához hasonlóan GP-nyertes.

A Merci gyengén kezdte az évet, Rosberg is kínlódott: "Impresszív, ahogy feljöttünk a két nyitófutam után. Kíváncsi voltam, lesz-e eredményük, de bejöttek a változtatások".