Webbernek a Ferrarihoz kell szerződnie

2012.05.29. 14:46

Azt javasolja Alan Jones 1980 Forma-1-világbajnoka Mark Webbernek, hogy menjen át a Ferrarihoz, ha hívják az olaszok. Felipe Massa idei gyenge teljesítménye miatt többször felmerült a neve Fernando Alonso csapattársaként, állítólag őt szemelték ki a helyére.

"Mark egyet már elért a Forma-1-es pilóták két célja közül, nyert Monacóban, de még nem vezetett a Ferrarinál" - nyilatkozta Jones egy ausztrál rádióműsorban.

Az exbajnok nem rég egy interjúban elárulta, kétszer is hívta őt a Ferrari. Előbb a hetvenes évek közepén tárgyaltak, de akkor helyette Gilles Villeneuve-re esett a választás, majd 82-ben a lesérült Didier Pironi helyett kellett volna beugrania, ám visszautasította az esélyt. Az elsőt nem bánja, mert a Williamsszel világbajnok lett, utóbbit viszont nagyon is: Mario Andrettit vitték el helyette, az amerikai megszerezte a pole-t Monzában, majd harmadik lett a futamon.

Jones nem szeretné, ha a szintén ausztrál Webber elkövetné ugyanezt a hibát: "Biztos vagyok benne, hogy megfontolná az ajánlatot. A Ferrarinál felfrissülhetne, óriási lenne a presztízse, és jól mutatna az önéletrajzában. Nagyon jól kijön Alonsóval, remek állomás lehetne a karrierjében".

Webbernek az év végén lejár a szerződése a Red Bullnál, egyelőre nem beszélnek hosszabbításról. A volt klasszis szerint az istállóval semmi gond, de azzal igen, hogy a világbajnok a csapattársa.

Webber fuvarozza Alonsót tavaly a Nürburgringen

"Mark remek csapatban van, de ha hosszabbít, újra Vettellel kell versenyeznie, ami elég nehéz feladat" - mondta Jones, aki arról nem beszélt, mennyivel lenne könnyebb dolga Webbernek a híresen egyszemélyes Ferrarinál a spanyol mellett.

Webber és Alonso elég jóban vannak, dumálnak, ha tehetik, emlékezetes, amikor tavaly a Nürburgringen Webber befuvarozta a depóba Alonsót.

A Ferrarinál csend van a pilótaváltás körül, Felipe Massa a hétvégi, monacói hatodik helyével némileg megszilárdíthatta a pozícióját.