Gerstl Péter veszi át Frank Tamás helyét

MTI/Index
2012.06.07. 10:29

Gerstl Péter látja el a jövőben a kedden elhunyt Frank Tamás feladatait a Hungaroring Sport Zrt.-ben, azaz ő lesz a felelős a külföldi kapcsolattartásért.

Gyulay Zsolt, a Hungaroring elnöke a Nemzeti Sportnak azt mondta: Bernie Ecclestone, a Forma-1-es világbajnoki sorozat első embere döntött úgy, hogy Frank Tamás üzlettársa vegye át ezt a feladatot.

A Hungaroring vezetője arra a kérdésre, miszerint Frank Tamás elvesztése - amint arra német lapok utaltak - veszélyeztetheti-e a Magyar Nagydíj jövőjét, úgy reagált, hogy az üzletembert nagyon nehéz lesz pótolni: személye nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a sorozat évről évre visszatért Magyarországra, könnyebb volt a futam szerződését vele meghosszabbítani. A Hungaroringnek jelenleg 2016-ig van megállapodása a Forma-1-gyel.

A Hungaroringen a Hírességek Parkja avatásán 2003-ban. Palik László, Gerstl Péter, Bernie Ecclestone és Frank Tamás
A Hungaroringen a Hírességek Parkja avatásán 2003-ban. Palik László, Gerstl Péter, Bernie Ecclestone és Frank Tamás
Fotó: Földi Imre

"Szerdán csapatgyűlést tartottunk, és mindent megbeszéltünk, ennek ellenére az idei Forma-1 nem lesz könnyű, Tamást rettenetesen nehéz pótolni" - nyilatkozta Gyulay.

Gerstl Péter több mint 30 éve Frank barátja és üzlettársa volt, együtt alapították az Ostermann Kft.-t, ami a kilencvenes évek közepe óta értékesíti a Magyar GP jegyeit és promótálja az eseményt. A cég munkájának óriási szerepe van abban, hogy a mogyoródi futam 25 év után is a versenynaptárban van és sikeres. Gerstl jelenleg a nagydíjat szervező Hungaroring Sport Zrt. felügyelő bizottságának elnöke is.

Frank Tamás búcsúztatása csütörtökön lesz Bécsben.